جمعه 22 خرداد 1405 - Fri 12 Jun 2026
  • دشمن دست از پا خطا کند سیلی محکمی می‌خورد

  • مجلس ترحیم آیت‌الله فیاض از طرف رهبر انقلاب در قم

  • چرا دارایی‌های ماسک در منطقه، هدف نظامی برای ایران است؟

  • الگوی ترامپ و روایت واقعیت از پس یک جنگ روانی

  • نجات ۳۹ مهاجر از یک تریلی آتش گرفته در تگزاس / فیلم

  • نفوذ حنظله به سامانه‌های پهپادی FBI

  • واکنش حزب الله به توافق احتمالی ایران و آمریکا

  • بومی‌سازی کلیشه‌های غربی؛ از دوگانه‌های ساده‌انگارانه تا تقلیل تاریخ + عکس

  • شروع سوخت‌گیری با کارت بانکی از ماه آینده

  • عارف: روند رشد قدرت ایران متوقف‌شدنی نیست

  • نصیحت جالب جولانی به سران بیروت

  • صدور حکم ۳۰ سال حبس برای یک رئیس جمهور

  • جزئیات جدید از پیش‌نویس تفاهم‌نامه ۱۴ ماده‌ای ایران و آمریکا

  • افزایش حقوق بازنشستگان در خرداد اعمال می‌شود؟

  • ساعت ترامپ روی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ خوابیده

  • اصفهان؛ شهر مردانی که تاریخ تشیع را روایت کردند + عکس

  • آتش‌زدن پرچم اسرائیل در افتتاحیه جام جهانی / فیلم

  • اروپای سرگردان در بحران مشروعیت؛ افول یک بازیگر غربی

  • تمامیت و امنیت ملی ایران موضوع معامله تبلیغاتی نیست

  • مکزیکی‌ها برنده دیدار افتتاحیه جام جهانی ۲۰۲۶

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 308958
    تاریخ انتشار: 23/مرداد/1401 - 12:27

    ایران و غرب ناگزیر از دستیابی به توافق هستند/FATF باید زودتر به نتیجه برسد

    سخنگوی اسبق وزارت خارجه گفت: اگر اوضاع داخل کشور را اصلاح نکنیم و رویه‌هایمان را تغییر ندهیم با فشار‌های سنگینی مواجه می‌شویم، در این اوضاع ایران و غرب ناگزیر از دستیابی به توافق هستند.

    ایران و غرب ناگزیر از دستیابی به توافق هستند/FATF باید زودتر به نتیجه برسد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، ما نیازمند یک توافق جدید هستیم. تیم آقای بایدن می‌گفت برجام باید احیا شود، اما باید کامل شود. حالا به چه صورت باید کامل شود؟ می‌گفتند حضور منطقه‌ای ایران و فعالیت موشکی این کشور نیز باید در توافق احیای برجام در نظر گرفته شود.

    به گزارش فراز، رامین مهمانپرست، سخنگوی اسبق وزارت خارجه گفت: شرایط ایران و شرایط کشور‌های غربی به ویژه اروپایی‌ها به شکلی است که هر دو به توافق نیاز دارند و برهمین اساس ما می‌توانیم منتظر احیای برجام باشیم.

    دیپلمات و سخنگوی اسبق دستگاه سیاست خارجی کشور همچنین تأکید می‌کند: «شرایط به صورتی است که هر چه پیشتر می‌رویم می‌بینیم که طرف غربی به خصوص اروپا با فشار بیشتری روبرو می‌شود و ما نیز اگر اوضاع داخل کشور را اصلاح نکنیم و رویه‌هایمان را تغییر ندهیم با فشار‌های سنگینی مواجه می‌شویم، در این اوضاع ایران و غرب ناگزیر از دستیابی به توافق هستند.»

    سفیر اسبق کشورمان در لهستان همچنین یادآور می‌شود که بخش اعظم مشکلات اقتصادی کشور ناشی از فساد برخی از دستگاه‌های داخلی و قوانین ناکارآمدی است که عرصه را برای تجار و بازرگانان ایرانی تنگ کرده است. او در گفتگو با فراز، راه حل‌هایی را برای برون رفت از وضعیت فعلی اقتصادی کشور ارائه می‌دهد، اما خاطرنشان می‌کند که ما ناگزیر به ارتباط و حفظ روابط‌مان با جهان هستیم. نظر من این است که ما باید در رابطه با برجام به یک توافق نهایی برسیم. حتماً نظرم این است که باید مسائلی مانند FATF زودتر به نتیجه‌ای برسد.

    در این موضوع تردیدی وجود ندارد. بحث من این است که به جهت آنکه این موارد بیشتر سیاسی شده‌اند-موضوعاتی که باید کاملاً اقتصادی باشند- از خاصیت اصلی خودشان خارج شده‌اند والا در شرایط طبیعی حتماً باید تفاهمی صورت گیرد. ما که تأکید می‌کنیم که خواهان فعالیت هسته‌ای غیرصلح‌آمیز نیستیم و از آن برخودار هم نیستیم.

    محدودیت‌ها و نظارت‌های آژانس را هم برهمین اساس پذیرفته‌ایم-اصولاً در برجام نقطه مثبتی که برای ما وجود داشت این بود که افکارعمومی متوجه شد ما چیزی برای پنهان کردن نداریم و در این قسمت برنده بودیم-، اما با این وجود چرا در رابطه با مزایای اقتصادی برجام نتوانستم به اهداف موردنظرمان دست پیدا کنیم؟

    چرا از امتیازات موردنظر محروم شدیم؟

    معلوم بود که یک جریان سیاسی در حال دخالت کردن است. همان جریان سیاسی ممکن است در بخش‌های دیگر مزاحم فعالیت ما شود.

    الان در بحث‌های هسته‌ای بر ما اعمال فشار می‌کنند. فرض کنید ما در بحث هسته‌ای به مقامات غربی و آمریکایی‌ها بگوییم تمام فعالیت‌هایمان را تعطیل می‌کنیم و مایل به پیشرفت برنامه هسته یمان نیستیم. به سراغ انرژی خورشیدی می‌رویم. به ما قول می‌دهند که بار دگر تحت عنوان حقوق بشر ما را تحریم نکنند؟ نگویند که در حال دخالت در منطقه هستید و مجدداً تحریم‌ها را باز نگردانند.

    ما نیازمند یک توافق جدید هستیم. تیم آقای بایدن می‌گفت برجام باید احیا شود، اما باید کامل شود. حالا به چه صورت باید کامل شود؟ می‌گفتند حضور منطقه‌ای ایران و فعالیت موشکی این کشور نیز باید در توافق احیای برجام در نظر گرفته شود.

    اتفاقاً حرف آقای ترامپ هم، همین بود تنها ادبیات او فرق می‌کرد. ترامپ می‌گفت پاره می‌کنیم و یک توافق جدید می‌نویسیم، اما تیم همراه بایدن آن را به زبان دیگری بیان می‌کرد. آمریکا همان کشوری است که علی رغم اینکه ما به تعهداتمان عمل کردیم از برجام خارج شد و به تعهداتش عمل نکرد. الان هم که به ظاهر مدعی تمایل به حضور در توافق است شروطی را تعیین می‌کند. می‌خواهم بگویم که ما در شرایطی حضور داریم که تحریم‌ها وجود دارند. آیا نباید راه حل‌هایی را پیدا کنیم که اقتصاد حتی با صرف هزینه به جریان بیفتد؟

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما